Mijn naam is Leo Bos (geb. 1955), kunstenaar, wonend en werkzaam in Weerselo (Ov). Schilderen met acrylverf is mijn passie. Het plezier bij deze schilderijen zit hem in het maken van een compositie waarbij alles op de juiste plaats staat vanuit eigen waarneming en creativiteit. Ik werk in een abstracte stijl en daarnaast ook figuratief om breed georiënteerd te zijn. Bij een onderwerp of thema kies ik de best passende stijl. Welkom in mijn online galerij!

Bij mijn abstracte landschappen en bloemenlandschappen heb ik de vormen en de kleuren zover terug gebracht, dat het onderwerp nauwelijks nog herkenbaar is. Het schilderij laat de interpretatie vrij maar houdt altijd wel een bepaalde band met de realiteit.  Mijn reden om deze abstracte stijl toe te passen is om het kunstwerk de verbeelding van de kijker steeds opnieuw te laten oproepen.

Voor de schilderijen uit de serie Straatleven (Street Life) kies ik vaak de figuratieve stijl zodat een meer toegankelijk kunstwerk ontstaat. Ik speel in op de actualiteit met als thema straatgezichten en personen. Het gaat mij om het verbeelden van een opvallend moment in het alledaagse leven op straat.

Ik ben afgestudeerd aan de ArtEZ University of the Arts te Enschede. Na mijn afstuderen heb ik deelgenomen aan verschillende kunstexposities. Mijn schilderijen zijn te zien geweest in landelijke tv-programma’s en zijn verkocht in binnen- en buitenland.

Ik werk ook in opdracht als u op zoek bent naar een specifiek schilderij. Neem in dat geval contact met mij op via e-mail.