Ik ben Leo Bos (geb. 1955), kunstschilder, wonend en werkzaam in Weerselo (Ov). Na lange tijd abstracte schilderijen te hebben gemaakt richt ik me nu meer op de figuratieve kunst waarbij de zichtbare werkelijkheid wordt verbeeld. In mijn kunstwerken gebruik ik nu vaak herkenbare elementen, zoals stadsgezichten, landschappen of personen. De weergave van een realistisch onderwerp is sterk vereenvoudigd maar behoudt wel zijn herkenbare, karakteristieke vorm. Met geheel eigen stijl probeer ik de kijk van mensen op deze wereld te verrijken. De actualiteit laat ik een belangrijke rol spelen in het thema van mijn schilderijen.

De materialen die ik gebruik zijn vooral acrylverf op doek omdat ik hiermee de grootste artistieke vrijheid en de hoogste kwaliteit kan bereiken.

Ik heb mijn kunstopleiding gevolgd aan ArtEZ University of the Arts te Enschede. Na mijn afstuderen heb ik deelgenomen aan verschillende kunstexposities. Mijn schilderijen zijn te zien geweest in landelijke tv-programma’s en zijn verkocht in binnen- en buitenland.

Neem eens een kijkje op mijn Galerie pagina van deze website.

Ik werk ook in opdracht als u op zoek bent naar een specifiek schilderij. Neem in dat geval contact met mij op via e-mail.